Gratis bezorging bij aankoop vanaf €49

 
Instagram
Facebook
Twitter
 

DIY gerecyclede geborduurde notitieboekjes

Gooi onze verpakkingen niet weg, recycle ze! Geef onze verpakking een tweede leven met deze milieuvriendelijke Do It Yourself! Een idee van de getalenteerde blogger C by Clémence, volg deze tutorial stap voor stap om deze schattige notitieboekjes te maken die gemakkelijk in je tas passen.

WAT JE NODIG HEBT

  • Snijplaat, stanleymes, potlood, liniaal
  • Punaises
  • Klemmen
  • Naald en borduurgaren
  • Gerecycled papier
  • Nakd verpakkingen
  • Een zakje Nakd Nibbles (als je een boost nodig hebt tijdens het knutselen!)

1. KAFT NOTITIEBOEKJE

Knip je Nakd-verpakkingen uit om uiteindelijk 2 rechthoeken van 12 cm x 13 cm te krijgen

2. MAAK DE PAGINA’S

Bewaar 20 nog bruikbare vellen papier om de pagina's van jouw notitieboekje te maken.
Maak rechthoeken van 12 cm x 13 cm

3. VOORBEREIDEN KAFT

Voeg je stapel blaadjes tussen 2 klemmen zodat ze niet kunnen bewegen. Teken op het bovenste vel van de stapel 3 punten met een pen, zorg ervoor dat ze op minimaal 1 cm afstand van de rand zijn. Je kunt nu gaatjes maken die worden gebruikt om het boekje in te binden.

4. TEKST OF PATROON KAFT

Dit is het meest creatieve deel van deze DIY! Teken op een blad het patroon of de tekst die je op de omslag wilt borduren. Maak vervolgens gaatjes langs de lijnen met een punaise. Het is tijd om dit patroon op je omslag te maken. Klem het notitieboekje samen met de hulp van 2 klemmen en maak gaatjes met een punaise. Je kunt nu beginnen met het borduren van je kaft!

5. BOEKJE INBINDEN

Neem een lengte van ongeveer 5x de lengte van het notitieboekje, volg dan de stappen op onderstaande foto’s:

TADAAA!
Je kunt nu je kunstwerk bewonderen! Als je het goed hebt gedaan, moet het er ongeveer zo uit zien:EEN PAAR WOORDEN OVER CLÉMENCE

Creatief en gepassioneerd over DIY, Clémence haar favorieten zijn een chaï latte, pailletten en Pinterest! Daarnaast is ze ook creatief in het ondernemen, ze runt doe-het-zelf workshops, heeft de artistieke leiding van verschillende projecten, verkoopt haar creaties in haar winkel (sieraden, briefpapier, kaarsen, accessoires…) en deelt al haar nieuwe ideeën op haar blog cbyclemence.com!