Vandaag hebben we een vegan recept voor je klaar staan voor een heerlijk en gezond ontbijt. Onze ambassadrice Lucile onthult de geheimen van haar porridge met de Nakd reep Peanut Delight. Een heerlijke start van de dag. Yum! 


VOOR 1 KOM 
BEREIDINGSTIJD : 10 MINUTEN
 
WAT JE NODIG HEBT

Voor de porridge
  • 40g boekweitvlokken
  • 200ml amandelmelk 
  • 50ml water
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 theelepel gemalen pinda’s of pinda poeder
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vloeibaar vanille extract

Voor de topping
  • 1/2 banaan
  • 1/2 reep Nakd Peanut Delight
  • 1 eetlepel pinda poeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels agavesiroop
 
BEREIDING

1. Doe de boekweit vlokken, chiazaad, lijnzaad, en de pinda poeder in een kleine kookpan. .

2. Voeg de amandelmelk daaraan toe, samen met het vanille extract en de ahornsiroop. Sluit de deksel en zet hem op zacht vuur.


3. Laat het mengsel staan voor ongeveer 3 minuten, roer af en toe.

4. In de tussentijd, snijd de banaan en de Nakd Peanut Delight reep. in plakjes

5. Wanneer de pap de juiste consistentie heeft bereikt, haal het van het vuur en giet het in een kom.

6. Ajoutez Bedek de top met stukjes baan, de Nakd Peanut Delight reep, pinda poeder en een goede lepe pindakaas. Bedenk alles met een lepel ahornsiroop. De porridge is klaar, geniet!





P.S. : heb je dit heerlijke recept gemaakt? Aarzel dan niet jouw chef kunsten te delen op social media met de hashtag #HelloNakd !  




Recept gemaakt door Lucile ven het instagram account @PorridgeLab