Je bent klaar om een nieuwe sport te beginnen…. maar je weet nog niet hoe je gedurende het jaar gemotiveerd blijft? Om te zorgen dat jij je motivatie niet verliest, geven we je hier enkele tips, die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven!

Goed eten

Ons lichaam verteerd voeding sneller wanneer we sporten, het is daarom essentieel om goed te blijven eten zodat je energie genoeg hebt, tijdens en na je training! En vergeet dan ook niet je Nakd Crunch reep... ;-)

Drinken! Drinken! Drinken!

Naast voeding heeft je lichaam ook water nodig! Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft gedurende de hele dag, met name tijdens je workouts! Het zou zonde zijn om vocht te kort te komen tijdens je training ;-)

Neem de tijd

Veel mensen denken dat als je geen rustdag neemt, je prestaties sneller verbeteren. In werkelijkheid is het beter om je spieren rust te gunnen en 1 tot 3 rustdagen te nemen tussen sessies.

"Maar ik me verveel me"
Motivatie!

Niks ergers dan je te vervelen tijdens je workouts! Om dit te voorkomen, doe verschillende sessies in de week. Daarnaast moet je ook elke 4 tot 6 weken wijzigen, dan gaan je spieren zich ook niet vervelen.

Samen beter dan alleen

Het is één van de best werkende tips om gemotiveerd te blijven! Met een sportmaatje kun je elkaar helpen en motiveren. Studies hebben aangetoond dat je prestaties verbeteren met wel 20% (!!) als je traint met iemand. Het is dus tijd om je vrienden te motiveren! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

"Ik heb geen tijd!"

Als jij bij de groep mensen hoord die niet veel tijd hebben om te sporten, weet dat 20 à 30 minuten per dag genoeg is! Loop hard voor je cardio of doe wat krachttraining gewoon bij jouw thuis. Alle beweging is meegenomen!

Slaap is de sleutel tot succes!

Één van de belangrijkste factoren voor jouw motivatie, is voldoende slaap. Zorg dat je voldoende slaapt zodat je 100% kunt geven in je sessies. Studies hebben aangetoond dat wanneer je vermoeid bent, je ook nog eens de neiging hebt ongezond voedsel te eten. Dus snel naar bed!

En nog een uitdaging! In vorm blijven!

Het is altijd interessant om een doel te hebben en om te weten waarvoor je traint! Als er een sportieve activiteit is waar je aan deel wilt nemen, ga het plannen! Train met een personal coach, of juist met vrienden! Wacht maar tot je de resultaten gaat zien, wij zeggen: alleen maar extra motivatie! :-)

 

Nog meer tips om gemotiveerd te blijven? Aarzel niet om ze te laten weten! :-)