Wie houdt er niet van een ontbijt dat naar desserts smaakt? Aimee van de website Wallflower Kitchen heeft deze heerlijke zoete Banoffee Parfait gecreëerd.   

style=

Voor 2 parfaits
Bereidingstijd: 10 minuten
 
Wat je nodig hebt

  • 4 Nakd Banana Crunch repen
  • 4 Medjoul dadels, pitten verwijderd
  • 6 eetlepels heet water
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 banaan, in stukjes gesneden
  • 250 g plantaardige yoghurt
 Bereiding

1. Verkruimel de Nakd repen in hele kleine stukjes, gebruik je handen of een keukenmachine.

2. Mix de Medjoul dadels met het hete water, kokosolie en vanille in een blender tot het een dikke, zachte karamel wordt.

3. Begin de eerste laag van de parfait door een volle eetlepel van de verkruimelde Nakd-repen op de bodem van de glazen te leggen. Vervolgens een laag karamel, dan een laag van bananenplakken en eindig met een flinke klodder plantaardige yoghurt. Herhaal dit met de volgende lagen.

4. Eindig met een paar plakjes banaan en nog wat verkruimelde Nakd-repen. Serveer meteen.



P.S. Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Aarzel niet om je meesterwerken te delen op de social media kanalen met de hashtag: #hellonakd! 




Recept van Aimee van Wallflowerkitchen