Muffins vol van smaak, veganistisch en ook nog eens gezond? Onze culinaire ambassadeur Angelique heeft een fruitig recept gemaakt met een knapperige crumble die de muffin zowel romig als knapperig maakt. Dit kunnen wij niet weerstaan…


VOOR 18 KLEINE MUFFINS (OF 12 GROTE MUFFINS)
VOORBEREIDING: 10 MINUTEN
BEREIDING : 25 MINUTEN
 
WAT JE NODIG HEBT

Voor de basis
  • 70 g boekweitmeel
  • 30g kokosmeel
  • 60g rijstmeel
  • 80g kokosbloesemsuiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 25cl plantaardige melk
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 5cl neutrale olie
  • 80g aardbeien

Voor de crumble
 
BEREIDING

1. Voor de basis meng je het meel/bloem met de suiker en bakpoeder in een kom. Voeg vervolgens de melk, azijn en olie toe. Mix alles tot één geheel. Voeg de stukjes gesneden aardbei toe.

2. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het mengsel.

3. Ga verder met de crumble. Meng met je vingertoppen de ingrediënten voor de crumble.

5. Gebruik als topping een eetlepel crumble op elke muffin en zet ze in een voorverwarmde oven voor 20-25 minuten op 180° C. Laat ze even afkoelen, als je je nog kan inhouden! ;-)







P.S. Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Aarzel niet om je meesterwerken te delen op de social media kanalen met de hashtag: #HelloNakd! ! 




Recept van Angélique van de blog La Gourmandise selon Angie